Håndfri til bilen kan redde liv

Det er ikke så meget den beskedne bøde på 500 kr., der gør, at man bør overveje at få monteret håndfri tale i bilen. Det er mere det faktum, at det hvert år koster flere og flere menneskeliv, når folk taler i håndholdt mobil eller sms’er. På trods af flere kampagner og statistikker fortsætter danskerne ufortrødent deres farlige opførsel i trafikken. Måske har der ikke tidligere været løsninger, som i tilpas grad har kunnet gøre det attraktivt ikke at tage mobilen i hånden, mens man kører. Men det er der nu!

Bluetooth til bilen er vejen frem

Bluetooth har været en etableret del af mobiltelefoner i de seneste år, og derfor findes der i dag næsten ingen mobil, der ikke har denne funktion – og da slet ikke efter de nye smartphones er kommet på markedet. Det er også derfor, at flere og flere firmaer rundt om i landet lige fra København til Viborg tilbyder installering og montering af bluetooth i bilen. Denne løsning gør, at man kan betjene mobilen gennem bilens radio og derfor ikke behøver at have telefonen i hånden under kørslen, og på den måde samle koncentrationen om trafikken.

Vælg opkald eller lignende tjenester

Foruden bluetooth handfree til bilen kan man også vælge andre tjenester, der mindsker risikoen for nedsat koncentration, når man kører bil. Amerikanske undersøgelser viser, at sms’er man under kørsel, nedsættes koncentrationen op til 23 gange! Så har man installeret bluetooth i bilen, har headset eller andet, der gør håndfri tale, skal man helt klart tage at vælge at ringe op i stedet for at skrive sms beskeder. Ellers er der også en række andre tjenester, der gør sms unødvendigt under kørsel. Det gælder fx en app til iPhone, der kaldes HeyTell, der fungerer som en slags walkie talkie med andre, som også har installeret denne applikation. Ved et enkelt tryk på en knap kan man indtale og sende sin besked. Således kan man let komme i kontakt og få videregivet meddelelser uden at fjerne fokus fra trafikken.