10 gode råd når du skal leje bil

Gode råd ved biludlejningSkal du på ferie i den nærmeste fremtid, eller måske en forretningsrejse – så har du måske overvejet at leje en bil, så du hurtigt og nemt kan komme rundt på destinationen.

Når man lejer en bil i fx udlandet, så er der nogle faldgruber man virkelig skal passe på, hvis ikke man vil risikere at skulle betale en masse ekstra penge. Og da jeg selv har haft nogle bekendte som havde en dårlig oplevelse i ferien da de lejede bil hos et lokalt biludlejnings selskab i Spanien – vil jeg lige opsummere nogle af de vigtigste punkter man skal passe på, i forbindelse med billeje herunder.

10 råd når du skal leje bil i Danmark eller i udlandet

  1. Book og lej din bil hos internationale biludlejningsselskaber, som også har kontor i Danmark – det er mere sikkert, og nemmere hvis der skulle opstå problemer efterfølgende.
  2. Tjek om bilen er fuldt ud forsikret. Her er der både tale om ansvar og kaskoforsikring.
  3. Er der selvrisiko på bilen, så husk at tjek hvor meget den er på. I tilfælde af den er for høj, så spørg om det er muligt at tegne en ekstra forsikring som dækker dette beløb.
  4. Kilometer: Husk at tjekke om bilen kommer med fri kilometer, eller om du fx skal betale x antal kroner over xxx antal kilometer. Det er relevant hvis du har planer om at køre langt i fx din ferie.
  5. Når du afhenter bilen så husk at tjek kilometertælleren, og skriv det ind i lejekontrakten – så der ikke kan opstå tvivl efterfølgende.
  6. Når du afhenter bilen: så husk ligeledes at tjekke den for skader, fejl og mangler. Er der ridser og buler eller andet, så husk at få det noteret ned sammen med udlejeren – så du ikke risikerer at hæfte for det efterfølgende. Det anbefales også at tag billeder selv, som bevismateriale.
  7. Tjek at bilen har det fornødne sikkerhedsudstyr, som i de fleste lande er et lovkrav. Er der fx advarselstrekanter, værktøj til skiftning af dæk, osv.
  8. Lejekontrakten: husk at læs den ORDENTLIGT igennem, også det med småt. Lejer du bil hos en lokal biludlejning skal du være ekstra opmærksom, da kontrakten kan være lavet kringlet – så den er til udlejers fordel.
  9. Er du ung, så husk at nogle speciale og eksklusive biler kan have en højere aldersgrænse for at leje dem. Det er typisk biler som BMW, Mercedes, mfl. Her skal du typisk være 23+ for at kunne leje bilen.
  10. Når du afleverer bilen tilbage, så gå bilen igennem med udlejningsselskabet, og er alt OK – så få dem til at skrive under på dette, så de ikke kan komme med en regning efterfølgende. Afleverer du bilen udenfor åbningstid, så husk at tag billeder af bilens stand da du parkede den hos selskabet.

Det var mine 10 råd når du skal leje en bil i Danmark eller på en tur til udlandet. Hvis du gerne vil leje en bil hurtigt og nemt, eller gerne vil vide mere, så kan jeg anbefale at tag et kig hos: Billeje.info – de har en flot og overskuelig hjemmeside, som giver et godt overblik.