Sådan får du fat i drømmebilen billigere

Jeg har altid drømt om at jeg en dag fik penge nok til at købe en specialbil Ala Porsche, Mercedes, Audi, mfl. Jeg har dog aldrig rigtig været så heldig at skaffe de millioner der skulle til, men jeg gør da stadig et ihærdigt forsøg for stadig at få opfyldt min drøm, om det lykkedes – det må tiden vise.

Men nu har jeg fundet ud af, at det rent faktisk kan gøres til billigere penge, end jeg havde troet. Ved at flexlease en bil fra fx Tyskland, kan man nemlig spare en masse penge – og man er ikke nødsaget til at skulle have plader på bilen hele året rundt. Jeg kunne fx  vælge kun at køre i bilen om sommeren – hvilket jeg nok ville gøre alligevel.

Mere om flexleasing herunder, hvor jeg vil dele min nye viden med jer.

Info om flexleasing i Danmark

flexlease bil i DKVil man gerne eje en lækker bil, som i de fleste tilfælde koster flere penge end en almindelig standard personbil – så kan man med fordel flexlease bilen, og på den måde spare penge på registreringsafgiften.

Når man kigger på en bils værdi i Danmark, så er registreringsafgiften typisk 62 % af den samlede værdi. Hvilket altså er over halvdelen, og netop derfor kan man spare penge.

Hvis man flexleaser en bil, kan man nemlig vælge kun at betale registreringsafgiften i perioder om året, fx i sommermånederne – og man slipper derved, for at betale det fulde registreringsbeløb. I de måneder man leaser bilen, betaler man typisk imellem en halv og to procent af det samlede registreringsbeløb.

Lovligt at flexlease

I starten syntes jeg at det lød lidt for godt til at være sandt, men den er rent faktisk god nok. SKAT vedtog nemlig helt tilbage i 2008 en ændring i reglerne omkring registreringsafgift i Danmark, hvilket gjorde det muligt at flexlease og spare penge.

Det er dog stadig mit indtryk at mange danskere ikke er klar over denne mulighed for at spare penge, selvom det efterhånden er mange år siden at de vedtog reglen. Jeg fandt personligt først ud af reglen fornylig – da jeg faldt over hjemmesiden Specialcars.dk – som har specialiseret sig indenfor netop flexleasing og import af specialbiler fra udlandet.

Ulemper og fordele ved at flexlease

Hvis man skal prøve at kigge på ulemper og fordele ved at flexlease, så kunne det b.la. være:

Fordele

  • Man slipper for at have stor kapitalbinding.
  • Man kan eje flere biler, afhængig af årstiden. Fx sportsbil om sommeren og en firhjulstrækker til vinterdagene.
  • Forsikringen er billigere, da man kun betaler præmie af bilens værdi og ikke registreringsafgiften.
  • Markedet er større når man vælger at sælge bilen igen.

Ulemper

  • Man skal sætte sig ind i en del love og regler – hvilket man dog kan betale et firma for at klare.
  • Man skal importere bilen fra udlandet, hvilket kræver at man undersøger markedet, mm.

Det kræver lidt videnskab i starten at finde ud af hvordan markedet virker – og jeg kan anbefale at tag et kig på denne side: http://specialcars.dk/flexleasing/ – her lærte jeg selv mere om flexleasing generelt.