Puder til sofastolen og et tip til at få børnene til at sove

Udover at finde en pude, der matcher ens øvrige farver, kan det være en udfordring af få valgt den rigtige facon, materiale etc – der er simpelthen gået designer-flip i puder til stuen! Hvad skal du egentlig gå efter? Mange foretrækker 100 % bomuld, og så behøver det ikke være Lene Bjerre eller Hay, for så skal det nok holde i mange år.

Bomuldssatin er et andet materiale som kan bruges, og som er dejligt og blødt. Denne vævning består af tynde garner og med særdeles stor garntæthed, hvilket gør sengetøjet blødt, glansfyldt, smidigt og med lang holdbarhed.

Elektrisk pudebetræk – vælg materiale

Jeg købte engang et satinbetræk til puderne i sofaen og sengen. Det så lækkert blødt og glat ud. Men jeg endte med aldrig at bruge det. Du kan også købe pude- og dynebetræk fremstillet af økologiske materialer, sådan at du ikke kommer i kontakt med unødvendige skadelige stoffer. Det vil sige, at sengetøjet er fremstillet uden brug af skadelige kemikalier af nogen art.

Vælg farve og mønster

Når du har sporet dig ind på hvilket materiale, dine puder skal være lavet af, så skal du vælge farve og mønster. Også her er der et væld af muligheder. Farvevalg afhænger af stuens øvrige stil, din smag og hvad der føles rart at kikke på. Mønsteret ligeså. Skal der være spræl og pangfarver, eller er du mere til klassisk enkelthed, det afdæmpede, det romatiske eller til blomstret boheme stil? Eller kunne det være sjovt at sove sammen med et idol, en disneyfigur eller en filmhelt på betrækket? Der er puder til sofa og seng til enhver smag og ethvert humør.

Tip til at få de mindste i seng

Som barn elskede jeg at sove hos min farmor og farfar, og det var der flere grunde til. Først og fremmest fik vi altid lov til at tage et ekstra spil skip-bo eller skak inden vi skulle sove, og der var altid højt humør når brætspillene kom på bordet. De havde et gæsteværelse med en stor gammel dobbelt træseng, megatunge dundyner og masser af puder og hvidt sengetøj, som var strøget til punkt og prikke. Dynen fald tungt ned om en, så man følte sig tryg og omsluttet. Sengetøjet duftede ganske særligt,- en farmorduft, som jeg elskede. Måske handlede det mest om, at det altid var så hyggeligt at falde i søvn i den store seng sammen med min søster og få fortalt historie af min mor inden sovetid.

Der er dog et tip her som jeg tror vi kan lære noget af, og det er at der var tid til et ekstra spil, og har du glemt de gode gamle spilklassikere som Ludo, Skip-bo etc. så kan det være du skal have et par stykker på lager, så den sidste time inden sengetid ikke skal gå med brok og uro men med hygge og super god stemning.

Du kan finde mange af de gamle spilklassikere hos NordiskSpil.dk.