Grundig tandpleje & regelmæssig tandeftersyn

Regelmæssigt tandeftersyn er vigtigt, hvis du vil sikre dig at holde dine tænder sunde og stærke resten af livet. Husker du den daglige tandpleje med grundig tandbørstning mindst to gange om dagen?

Det regelmæssige tandeftersyn er ligeså vigtigt som den daglige tandpleje, fordi det ikke er alt, du selv kan klare med tandbørsten og tandtråden, uanset hvor grundig du er.

Der er flere faktorer, der har betydning for at holde dine tænder sunde og stærke gennem hele livet. En sund mundhygiejne og flittig brug af tandbørsten, fjerner de mange bakterier og madrester.

Tandpleje er vigtig

En vigtig del af tandplejen er også et regelmæssigt tandeftersyn hos tandlægen. Tandlægen efterser dine tænder, og sørger for at rense dine tænder i dybden, som du ikke har mulighed for. Hvis ikke bakterierne fjernes grundigt, kan de have ødelæggende effekter og give begyndende tandproblemer.

Den almindelige tandbehandling har ikke kun betydning for dine tænder og tandkød, men også din ånde og udseendet af dine tænder. Så vil du på lang sigt spares for tandgener, smerter og dyre tandlægeregninger, bør du være på forkant, så du kan undgå mulige tandproblemer i fremtiden.

Tandlægeskræk

Mange mennesker udskyder det regelmæssige tandeftersyn, fordi de mange føler ubehag ved at gå til tandlægen. Mange af disse mennesker lider af tandlægeskræk, på grund af den manglende gensidige tillid mellem tandlæge og patient, der skal til, for at patienten føler sig tryg i tandlægestolen.

Størstedelen af den danske befolkning lider af en form for tandlægeskræk, og dette skyldes ofte tidligere dårlige oplevelser hos tandlægen.

Derfor er det vigtigt, at der opbygges tillid mellem patienten og tandlægen. Tandlægen skal forberede patienten, på alt hvad der skal ske under behandlingen, så patienten på forhånd er sat ind i, hvad der kommer til at ske og hvornår.

Det er aldrig en god ide, at forsømme sine besøg hos tandlægen, uanset hvor alvorlig tandlægeskræk man lider af. Jo oftere man får foretaget tandeftersyn, jo færre behandlinger kan man nøjes med.