Gode råd til aktiv ferie

Hvis du er til aktive ferier, hvor naturen er i centrum, men er du i tvivl om, hvad den næste aktive ferie skal byde på, så vil jeg komme med nogle gode råd og anbefalinger til, hvordan du kan planlægge din næste ferie.

Fordelen ved at booke sin ferie igennem et rejsebureau er, at du kan få dine ture dækket igennem rejsegarantifonden. Derudover kan man booke sin rejse, enten alene eller i par/familie, hvor et bureau hjælper dig med planlægningen. Du kan også rejse sammen med en gruppe, der har samme interesse og lidenskab for at være aktiv og dyrke naturen som dig eller jer.

Mulighederne er mange ved at rejse med et bureau. Man kan tage på selv-guidede ture, hvor I kun selv skal sørge for transporten til destinationen. Der vil blive sørget for overnatning på hotel, hvor der vil ligge turbeskrivelser, og evt. stå cykler klar til jer, hvis I har ønsket dette. Derudover vil der blive sørget for, at jeres bagage vil blive transporteret til det næste hotel, så I ikke behøver at tænke på det på jeres vandre- eller cykelrute.

Vil man gerne ud i ydreområder, hvor der ikke er så turistet og gerne bare vil opleve mest muligt, så kan man vælge at tage på en guidet tur, med en rejseleder i front. Her vil man også kunne opleve områder, der kræver specialtilladelser. På sådan en tur bliver man en del af et fællesskab, og du får nogle at dele oplevelserne med, samt en guide der kan fortælle om byens historie og seværdigheder.

Andre typer af rejser kunne være rejser, hvor man enten er alene eller i en international gruppe med en lokalguide. Hvis man er mere eventyrlysten, og gerne vil dele det med hele familien, findes der også ture med muligheder for det – med fokus på kultur og natur.

TIP: Kom på aktiv ferie alene eller med familien