Kan printeren løbe tør for toner?

Ja, det kan den. Men hvad er sandsynligheden for at printeren løber tør for alle tre farver på samme tid?

På vores kontor har vi en erhvervsprinter med nogle ordentlige tonere, der hver især vejer 750g når de er fulde, og 250g når de er tomme. Tonerne vejer over et halv kg hver, og holder til ca. 1000 sider.

Men i går skete det, at printeren løb tør for toner. Det sker jo indimellem.

Først brokkede printeren sig over manglende Cyan, så den fik vi udskiftet. Bagefter brokkede den sig over Magenta? Hvad er sandsynligheden for, at det sker på præcis samme tid? Men vi skiftede tålmodigt også den. Igen brokkede den sig. Nu manglede den Yellow.

Min tanke var, at tonerne måske slet ikke var tomme til at begynde med, men at deres chip muligvis bare løj. De havde lavet en sammensværgelse, så de alle løj på samme tid.

Jeg tog de gamle tonere, og smed dem op på brevvægten, for at afsløre deres løgn. Men brevvægten viste nøjagtig tre grams forskel, så de var faktisk alle tre løbet tør for toner, præcis samme tid. Den sorte toner behøvede dog ikke udskiftning.

TIP: Her kan du få Toner HP & Toner Brother

Når vi køber toner til vores erhvervsprinter, køber vi som regel dobbelt af hver. Det kan godt blive lidt halvdyrt, men printeren er uundværlig i vores dagligdag i forbindelse med vores job. Derfor har vi måtte bruge tid på, at finde toner fra en leverandør, hvor prisen og kvaliteten hang sammen.

Efter lang tids søgen, og prøver fra flere forskellige leverandører, lykkedes det os til sidst at finde en samarbejdspartner, som fast leverer toner til os.