Ny hobby – Ravjagt

Jeg har fået fundet en ny hobby. Jeg trængte til at koble lidt af fra hverdagens daglige trummerum – og havde derfor et par krav til min nye fritidsinteresse. Den skulle som minimum foregå i det fri og væk fra større forsamlinger og den måtte gerne indeholde et meditativt element.

Jeg kan godt lide at vandre rundt i naturen og allerhelst langs havet. Heldigvis er jeg er så heldig at bo i Hornbæk – ganske nær havet og en dag fandt jeg tilfældigvis en lille klump. Der ved nærmere eftersyn viste sig at være en lille ravklump. Jeg var meget overrasket, for jeg troede egentlig kun, at man kunne finde rav ved Vesterhavet, men nu er jeg straks blevet klogere. Faktisk er der gode muligheder for at finde rav på hele kysten fra Sjællands Odde til Hornbæk.

Nu kan jeg simpelthen ikke lade være med at kigge efter rav – hver evig eneste gang – jeg går tur langs vandet. Jeg er blevet opmærksom på, at jeg ikke er den eneste, der har denne interesse – faktisk findes der klubber for folk, der deler interesse for ravjagt. Der er også opfundet en masse spændende gadgets, der gør jagten på rav lettere. En af de mest geniale påfund er en lygte til rav. Der er tale om en UV-lygte, der gør det muligt at finde rav i mørke.  Det særlige lys får ravet til at lyse op og det er jo super smart. Dog skal man være opmærksom på, at det ikke kun er rav, men også fosfor, der lyser, når lygtens stråler rammer materialet. Og det er faktisk knap så smart, da fosfor er særdeles brændbart samt i stand til at ætse huden, hvis du putter en klump i lommen. Heldigvis er risikoen for at finde fosfor minimal – men jeg synes alligevel, at du skal kende til risikoen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *