Bare et indlæg om erhverv – specielle erhverv

Jeg har siddet og stenet rundt på nettet i dag, og er faldet over nogle sider. I sig selv er de ikke så spændende, man jeg sad alligevel og småfnisede, da jeg opdagede hvad man kan leve af.

Der er ikke så meget i det, men tjek for eksempel Jord & Grus. De er ikke bare et transportfirma. De er et meget specifikt transportfirma. De lever simpelthen af at køre jord væk. Og grus.  Det er det.

Eller de kan selvfølgelig også køre det den anden vej – ved ikke om det koster ekstra?

Nu var jeg lidt hurtig først, og sige at de er meget specifikke, men tag ikke ikke fejl af navnet. De er slet ikke så begrænsede. Udover grus og jord, så kører de også med MULD. Og sand. Og brosten. Og granitsten. Og chaussésten (svært at stave til – let at køre væk). Og natursten og træflis.

OG så kan de oven i købet pakke det i store, enorme sække for dig. Det er sgu da service.

Jeg kan selvfølgelig godt regne ud, at der er nogen der har brug for denne service – men er det ikke meget specifikt, eller er det bare mig der tænker meget kategorisk – hvis de har bilerne til at kunne læse så tunge ting, hvorfor så ikke også reklamere med alle de andre ting de ellers kan flytte. Hele lejligheder og huses indbo fx. De har jo bilerne til det. De ville blive de perfekte flyttefolk!

Måske mangler de ikke kunder. Måske har jeg bare ikke nok fantasi til at tænke, hvor mange erhverv og privatpersoner, der ringer efter jord og grus hver dag…

Derimod håndværkerfag som f.eks. Tømrer, murer eller VVS firmaer, de lader til at have masser af arbejde, hvis de altså er dygtige nok og formår at markedsføre sig selv. Omvendt så er det ofte et sæsonpræget job, så håndværkerne går ofte en hel vinter uden meget arbejde, men indhenter det så fra tidlig forår til sen efterår. Tømreren har typisk også arbejde for 1-3 måneder af gangen, og så starter der et nyt projekt op.

Spørger man en selvstændig murer, så er mund-til-mund-metoden den bedste måde at skaffe arbejde på. Men jeg kender en selvstændig murer, som har valgt at markedsføre sig med online marketing. Herigennem har han fået synlighed på Google, og den vej igennem fået nye kunder. Men det kan være svært at få ordrer i huset, så det kræver nogle gange lidt kreativitet og “ud-af-boksen” tankegang.

Dét er også en af grundene til, at murer Samberg i Lyngby har haft succes i forbindelse med hans etablering i branchen.