Udnytter du vikarer til jobfunktioner i din virksomhed?

Det er desværre således, at der i Danmark altid vil være en vis procentdel arbejdsløse, samtidig med at andre indenfor forskellige erhverv, anden uddannelsesbaggrund og udtrykkene erfaring i CV vil vælte sig i diverse arbejdsmuligheder. Heldigvis er der flere muligheder for at få den arbejdsløse arbejdsstyrke igangsat, både gennem kommunen, men også gennem private virksomheder, såsom vikarbureauer, hvor man som ufaglært eller faglært, vil kunne opnå adskillige arbejdsmuligheder og erfaring fra flere arbejdsområder, som man kan bruge i fremtiden. 

Nu er det dog heller ikke sådan, at det kun er de, ufaglærte som faglærte, der har knyttet sig til et vikarbureau, som opnår fordele ved det – for det er faktisk også således at virksomheder kan drage meget nytte af disse form for samarbejder. Her vil jeg komme med min vinkel på det:

Noget så basalt som at undgå uudnyttet arbejdskapacitet og dermed styrke brugen af virksomhedens ressourcer til det yderste, er hovedformålet i at anvende arbejdskraft fra et såkaldt vikar- og rekrutteringsbureau. Overkapacitet af arbejdskraft er især et fremtræden fænomen indenfor industri & byggebranchen, herunder især tømrervirksomheder, malervirksomheder samt ved smed-, elektriker- og svejsearbejde  hvor der ofte kan opleves sæsonudsvingninger i efterspørgslen og dermed mindre brug for arbejdskraft i perioder  – Det er jo klart, når der ikke kommer tilsvarende penge ind i omsætning, skal der tilsvarende helst ikke ske stigninger eller stilstand i lønomkostningerne i samme periode. I så fald kan det fatalt galt for ens lønsomhed i forretningen. 

Vikararbejdkraft er altså med til at styrke dine konkurrencemæssige fordele, idet du kan tilpasse dig markedet – og hvis du gør dette bedre end dine konkurrenter, har du allerede en klar fordel! 

Andre fordele ved brug af vikarbureauer, er at du frem for at fyre og hyre nye medarbejdere konstant, og dermed opnå et dårligt personlig image og massevis af spild tid på jobsamtaler, blot kan gøre brug af vikarbranchens expertise og databaserer med ledige vikarer og jobsøgende indenfor samtlige brancher.  På samme tid som du opnår fleksibilitet, vil du også sikres arbejdskraft med de rette kompetencer til tiden, hvor vikarbureauet ofte står for udbetalingen af løn, sociale bidrag pension, så dette er heller ikke noget I som virksomheder, behøver at bekymre jer om.

Hvad er der at vente på? Er du i en branche, hvor behovet for arbejdskraft varier, så overvej da lige et Vikarbureau frem for jobportalerne!