Det er ikke fordi jeg selv vil kåre mig som IT-specialist, til trods for at jeg har oprettet og administreret adskillige sider lignende Wolfkin.dk gennem tidernes morgen. Det hænder dog stadig at venner og bekendte henvender sig til mig, med IT-relaterede spørgsmål, og her går enkelte på, hvad der er vigtigt at overveje før man sender sin hjemmeside ud i skyen, eller såkaldt “hoster”. Derfor har jeg valgt at skrive dette korte indlæg, for at prøve at hjælpe til med min erfaring.
Overvejende skal man efter domænekøb lige tænke over, hvad formålet er med ens hjemmeside – er det en privat hjemmeside, som blot skal huse links og billeder af familie og minder, eller er tanken bag at hjemmesiden en dag skal repræsentere en lille, mellem eller stor virksomhed på nationalt eller internationalt plan? Her drejer spørgsmålet sig naturligvis om et webhotel, og behovet for mængde af data til at lagre på hjemmesiden, og såvel også backend i database samt muligheden for selv at have adgang til back-up.
Flere hostingvirksomheder, magen til netsite.dk, som jeg har anvendt og finder kompetent som samarbejdspartner, har forskellige pakker indenfor webhoteller for at kunne tilbyde lige præcis den hostingløsning, der passer til den enkelte hjemmesideejers behov. Løsningen indenfor webhotel, og hosting via denne, er typisk opdelt således i korte træk:
- En lille pakke til den simple hjemmeside med få email-adresser. Typisk private hjemmesider eller små virksomheder, der ser sig tilfreds med kun at anvende WordPress som CMS.
- En mellem pakke til de mere fyldige hjemmesider, med mere og evt. tungere data, hvor der samtidig er adgang til egen back. Typisk mellemstore eller store virksomheder, som ikke har behov for at lagre tunge data, men derimod ønsker at have flere muligheder med understøttelse af andre CMS’er som Joomla og Drupal – det kan f.eks. også være mindre webshops, der kan gøre brug af CMS’er som PrestaShop eller Magento.
- En stor pakke med førnævnte fordele i større omfang til større webshops og hjemmesider med mange besøgende, meget data og tungt indhold.
Hvis du ikke mener et webhotel opfylder dine krav, er der også andre muligheder indenfor Virtual Private Server Hosting.
Det var alle de guldkorn jeg har fra min erfaring indenfor IT og hjemmesider – hvis du sidder inde med noget viden der kan komplementere indlægget, eller har nogle spørgsmål, må du endelig skrive i kommentarfeltet 🙂